Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francijas mazumtirdzniecības ķēde "Carrefour" plāno "iesaldēt" 100 produktu cenu tā veikalos, lai palīdzētu šīs valsts iedzīvotājiem tikt gala ar straujajiem inflācijas pieauguma tempiem, vēsta "Reuters".

Arī citas Francijas kompānijas ir sperušas līdzīgus soļus, lai atbalstītu vietējos patērētājus, tādējādi sekojot līdzi prezidenta Emanuela Makrona valdības spiedienam.

Tā, piemēram, šā gada jūlijā Francijas naftas kompānija "TotalEnergies" un kuģniecība "CMA CGM" paziņojušas par cenu samazinājumu. "TotalEnergies" solīja samazināt degvielas cenu tās stacijās visa Francijā no 1.septembra līdz šā gada beigām. "CMA CGM" pārskatījusi savu pakalpojumu izcenojumu, proti, jūras pārvadājumi importam no Āzijas uz Franciju vienam konteineram maksās par 750 eiro mazāk.

"Carrefour" ziņo, ka tas iesaldēs cenas līdz šā gada 30. novembrim, aptverot kā pārtiku, tā veselības aprūpes produktus un apģērbu.

"Reuters" atgādina, ka inflācija Francijā šā gada jūlijā sasniegusi šai valstij rekordaugsto 6,8% atzīmi. Inflācijas pasaulē strauji uzņem apgriezienus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kurš raisījis straunu enerģijas cenu kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!