Foto: AP/Scanpix/LETA
"Ant Group" divkāršie sākotnējie publiskie piedāvājumi (IPO) Šanhajā un Honkongā būs pasaulē lielākie, uzskata "Alibaba Group Holding Ltd" dibinātājs Džeks Ma, ziņo "CNBC".

Sākotnējā publiskā piedāvājuma cena tika noteikta piektdien, 23. oktobrī, tomēr Ma neatklāja summu, tā tiks paziņota tuvākajās dienās, vēsta "CNBC". "Tā ir pirmā reize, kad tik apjomīgs piedāvājums – līdz šim lielākais – veikts ārpus Ņujorkas," sacīja Ma Bundas samitā Šanhajā. Ķīnas miljardieris nosauca šo piedāvājumu par "brīnumu", sakot: "Mēs neuzdrošinājāmies par to domāt pirms pieciem vai pat pirms trim gadiem."

Ma finanšu giganta akciju pārdošana ir viens no gada visvairāk gaidītajiem IPO, kas varētu pārspēt "Saudi Aramco" rekordlielo 29 miljardu ASV dolāru akciju pārdošanu 2019. gadā. Lielie investori ir piedāvājuši aptuveni 68-69 juaņas par akciju Šanhajas biržā, ziņo "Reuters". Tas uzņēmuma Ķīnas daļas pārdošanā nozīmētu apmēram 17,3 miljardus dolāru vai gandrīz 35 miljardus dolāru, ņemot vērā divkāršo piedāvājumu, ieskaitot Honkongas posmu. Kopumā tas varētu uzlabot "Ant" novērtējumu līdz 320 miljardiem dolāru, kas apsteigtu "JPMorgan" un būtu četras reizes lielāks par "Goldman Sachs Group Inc.", ziņo "Bloomberg". Jāatgādina, ka "Aramco" 2019. gada decembra IPO savulaik apsteidza "Alibaba" piedāvājumu, tādā veidā noceļot lielākā IPO kroni.

Singapūras valsts līdzekļu fonds "GIC Private Limited" abos piedāvājumos varētu ieguldīt vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru. Arī šī brīža "Ant" investors Singapūras "Temasek" ir izrādījis interesi par IPO, norāda "Reuters".

"Ant Group" uzsāka savu darbību kā "Alibaba" maksājumu pakalpojumu nodrošinātājs "AliPay". Uzņēmums ir daļa no "Alibaba Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!