Foto: DELFI
Igaunijas digitālo klientu apkalpošanas pakalpojumu sniedzējs "Glia" piesaistījis 45 miljonu ASV dolāru investīcijas, kas ļāvis uzņēmuma vērtībai pārsniegt vienu miljardu ASV dolāru un kļūt par desmito kaimiņvalsts "vienradzi", vēsta vietne "investinestonia.com".

Investīcijas piesaistītas D sērijas finansējuma kārtā, ko vadīja Ņujorkā bāzētā riska kapitāla sabiedrība "Insight Partners", kurai pievienojies esošais investors "Wildcat Capital Management", kā arī jauni stratēģiskie investori, tostarp "RingCentral Venture". Ar šo jaunāko finansējuma kārtu "Glia" kopējais finansējums sasniedz 152 miljonus ASV dolāru un tā novērtējums pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru.

Paredzēts, ka līdzekļi tiks novirzīti pētniecībai un attīstībai. "Glia" plāno turpināt investēt mākslīgā intelekta, analītikas, ziņojumapmaiņas, balss un video iespēju attīstīšanā.

"Glia" kļuvis par desmito "vienradzi", kuru dibinājuši igauņi Igaunijā vai citviet. Pirms tam tas bija izdevies "Skype", "Playtech", "Wise", "Bolt", "Pipedrive", "Zego", "ID.me", "Gelato" un "Veriff". Ar 7,7 vienradžiem uz miljons iedzīvotāju Igaunija ir pasaules līdere pēc "vienradžu" skaita uz vienu iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!