Korporācija "Google" tuvākajā nākotnē tiks pārorganizēta jaunā uzņēmumā ar nosaukumu "Alphabet", pirmdien vakarā paziņoja izpilddirektors, viens no "Google" dibinātājiem Lerijs Peidžs. Populārā tīmekļa meklēšanas programma paturēs savu nosaukumu.

Reorganizācijas mērķis ir radīt korporatīvo struktūru, kas precīzāk atspoguļotu pašreizējo uzņēmuma stāvokli. Tajā ietilpst vairākas lielas apakšstruktūras, kurām nav nekāda sakara ar meklēšanas programmu "Google", kas kļūs par pašu lielāko struktūrvienību.

Jauno holdingu vadīs "Google" dibinātāji Peidžs un Sergejs Brins.

"Sergejam un man "Alphabet" dzimšana pāršķirs jaunu satraucošu lappusi "Google" dzīvē," paziņojumā investoriem raksta Peidžs. "Mums patīk nosaukums "Alphabet " (angliski - alfabēts). Tā ir viena no svarīgākajām cilvēces inovācijām, jo tas ir burtu kopums, kas pārstāv valodu."

Jaunajā holdingā līdzās "Google" ietilps arī "Google Fiber", kas piedāvā piekļuvi ļoti ātram internetam, vienības, kas nodarbojas ar investīcijām un darījumu finansēšanu augsto tehnoloģiju jomā, pašvadāmu automobiļu radīšanu un eksperimentiem farmakoloģijas jomā.

Lielās korporācijas pārvēršana par holdingu tiek veikta, lai uzlabotu dažādu projektu īstenošanu jaunās struktūras ietvaros, kā arī lai investoriem radītu skaidrāku ainu par milzīgā uzņēmuma finansēm un tā perspektīvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!