Jau pēc diviem gadiem "Google" vēlas ieviest piegādes pakalpojumus, kurus nodrošinās bezpilota lidaparāti jeb droni. "Mūsu mērķis ir 2017. gadā uzsākt komerciālu biznesu," publiskā konferencē norādījis eksperimentālā dronu piegādes pakalpojuma projekta "Project Wing" vadītājs Deivids Voss, ziņo aģentūra "Reuters".

Tikmēr neesot atrisināti vairāki tehniski un juridiski jautājumi – tostarp ASV Federālās aviācijas administrācijas atļauja šādus pakalpojumus sniegt, kā arī tas, kurš maksās par zaudējumiem, ja drons avarēs.

Tikmēr "Google Wing" projekts – nelielu sūtījumu piegāde, izmantojot dronus – tiek vērtēts kā ir viena no interesantākajām "Google" atkāpēm no reklāmu tirdzniecības tiešsaistes meklētājā. Projekts izstrādāts tikai dažu gadu laikā un plašāka publika par to uzzināja pērn, taču tas jau tagad ir daudzsološs. Pirmās pārbaudes notika Austrālijā, jo šajā valstī ir labvēlīgāka juridiskā vide. NASA uzraudzībā nesen tika veiktas pārbaudes arī ASV.

Sākotnēji "Google" izmēģināja fiksēto spārnu dronu modeļus pretēji "Amazon" izmantotajiem četrrotoru lidaparātiem, taču šobrīd arī "Google" pārgājusi uz četrrotoru dizainu, jo fiksēto spārnu versija izgāzusies.

Portāls "Popular Science" norāda, ka, ja šie droni tiešām nonāks pie patērētājiem, tiem varētu būt liela konkurence gan gaisā, gan uz zemes, jo pēdējo gadu laikā daudzi uzņēmumi izrādījuši interesi par dažāda veida automatizētu sūtījumu piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!