Foto: AFP/Scanpix

Grieķija savas privatizācijas programmas īstenošanas laikā varētu pārdot vai iznomāt savas neapdzīvotās salas, un tādējādi valdība varētu iegūt līdzekļus cīņai ar krīzi. Par to Grieķijas premjerministrs Antonis Samars paziņojis intervijā "Le Monde", vēsta ārvalstu mediji.

Pēc premjera vārdiem, salu izmantošana komerciāliem mērķiem iespējama vien gadījumā, ja tas neietekmēs nacionālo drošību. Samars piebildis, ka valdība "neatdos salas pa lēto". Runa esot par iespēju neapdzīvotās salas pārveidot par ienākumus nesošiem objektiem.

Patlaban Grieķija sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem – Eiropas Savienību, Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Centrālo banku – cenšas panākt kredīta nosacījumu atvieglošanu. Samars izteicies, ka grieķi nevēlas papildu naudu, bet vairāk laika taupības pasākumu īstenošanai.

Saskaņā ar pašreizējo vienošanos Atēnām 2013.un 2014.gadā vajag ieekonomēt 11,5 miljardus eiro (astoņus miljardus latu). Grieķija vēlas vienoties ar aizdevējiem par taupības pasākumu īstenošanas termiņa pagarināšanu līdz 2016.gadam. Saskaņā ar mediju ziņoto Vācija varētu piekrist šādam risinājumam, un šo jautājumu Samars ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli pārrunās tikšanās laikā piektdien.

Jau vēstīts, ka iespēja pārdot Grieķijas salas izskanējusi ne vienreiz vien. To pirms pāris gadiem rosināja arī Vācijas amatpersonas, norādot, ka tas palīdzētu parādos grimstošajai valstij samaksāt savus parādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!