Kremlis noliedzis grieķu mediju ziņas, paziņojot, ka Aleksis Ciprs nav vērsies pie Maskavas ar lūgumu aizņemties desmit miljardus ASV dolāru, lai sagatavotos drahmu drukāšanai, apliecinājis prezidenta runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Iepriekš viens no Grieķijas lielākajiem laikrakstiem "To Vima" rakstīja, ka Ciprs finanšu aizdevumu lūdzis Teherānai, Pekinai un Maskavai, un Krievija arī piekritusi izsniegt vismaz piecus miljardus ASV dolāru kā maksājumu, kas tiktu saistīts ar gāzes projektiem. Laikraksts norādījis, ka Ciprs jauno aizdevumu meklējis, lai finansētu drahmu drukāšanu.

Kā liecina "To Vima" informācija, neilgi pirms 5. jūlija referenduma, kurā 61% nobalsoja pret vienošanos ar tā dēvēto "troiku", Ciprs lūdzis Maskavai palīdzību, lai spētu atgriezties pie drahmu drukāšanas, bet Kremlis šādu Atēnu iniciatīvu noraidījis, norādot, ka neatbalsta Grieķijas izstāšanos no eirozonas.

Pēc "To Vima" publikācijas paziņojumu izplatījis Krievijas prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs, kurš noliedz, ka Grieķija būtu šādu palīdzību Maskavai prasījusi, vēsta "interfax.ru".

Vēstīts, ka Grieķijas parlaments ceturtdienas rītā atbalstīja otro starptautisko kreditoru pieprasīto reformu daļu, kuru bija nepieciešams apstiprināt, lai valsts saņemtu jaunu glābšanas programmu.
Par reformām nobalsoja vairāk nekā 200 no 300 parlamenta deputātiem, kas ir izteikts vairākums.

Tāpat ziņots, ka līdz 2016. gada beigām jautājums par Grieķijas atvadām no eirozonas atkārtoti nonāks Eiropas darba kārtībā, liecina "Bloomberg" aptaujāto ekonomikas ekspertu prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!