Foto: Reuters/Scanpix

Grieķija piektdien paziņoja, ka ir panākusi vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par jaunāko reformu kārtu, kas nepieciešama, lai saņemtu nākamo maksājumu viena miljarda eiro apmērā no glābšanas aizdevuma.

"Esam panākuši vienošanos par šo posmu," žurnālistiem pēc tikšanās ar valsts aizdevēju četrinieku - Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku, Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Stabilitātes mehānismu - teica Grieķijas finanšu ministrs Georgs Stathakis.

Jaunākā aizdevuma maksājuma saņemšana bija atkarīga no vienošanās par privatizācijas fonda un elektrības sadales kompānijas "Admie" pārdošanas nosacījumiem.

Valsts saņems 51% "Admie" daļu, bet pārējās tiks pārdotas privātiem investoriem, bet daļu kotēs Atēnu biržā.

Saskaņā ar likumu Grieķijas parlaments par vienošanos balsos otrdien.

Grieķija un aizdevēji jūlijā vienojās par trīs gadu finansiālās palīdzības programmu 86 miljardu eiro apmērā, kas to paglāba no maksātnespējas un haotiskas aiziešanas no eiro zonas, tomēr aizdevēji pieprasīja stingras reformas apmaiņā pret aizdevuma daļu izmaksu.

Pirmo aizdevuma maksājumu Grieķija saņēma augustā, bet otro - novembrī. Abās reizēs valsts pieņēma nepopoulāras reformas, lai saņemtu maksājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!