Foto: AFP/Scanpix
Otrdienas eirozonas valstu līderu tikšanās Grieķijas jautājumā beigusies bez konkrētiem rezultātiem, un svētdien, 12.jūlijā, Briselē sasaukta visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu sanāksme.

"Eirozona devusi laiku Grieķijai līdz svētdienai, lai sagatavotu jaunus priekšlikumus, kā varētu vienoties ar aizdevējiem," britu raidsabiedrībai BBC izteicies Itālijas premjers Mateo Renzi.

Savukārt eirozonas valstu finanšu ministri trešdien no rīta telefonkonferencē apspriedīs sagaidāmo Grieķijas lūgumu sniegt vidēja termiņa finansiālo palīdzību no Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) līdzekļiem, otrdien pavēstīja eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Tāpat Deiselblūms otrdien paziņoja, ka Grieķija jau līdz trešdienai varētu iesniegt oficiālu lūgumu, lai tai tiktu piešķirta jauna finansiālās palīdzības programma.

Ziņots, ka svētdien, 5.jūlijā, notikušajā referendumā lielākā daļa balsotāju Grieķijā noraidīja starptautisko aizdevēju priekšlikumus - pret nobalsoja 61%, bet par - 39% referenduma dalībnieku. Pēc referenduma pieaug bažas, ka Grieķija, nespējot izpildīt savas finanšu saistības, būs spiesta atstāt eiro zonu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!