Foto: Reuters/Scanpix

Grieķas Banku asociācija noraidījusi iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka banku sistēmas glābšanas dēļ noguldītāji varētu zaudēt pat 30% no saviem uzkrājumiem Grieķijas bankās, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Grieķijas Banku asociācija noraidījusi izdevumā "Financial Times" izskanējušās ziņas par banku plāniem vismaz 30% apmērā "apgriezt" depozītus, kas lielāki par 8000 eiro. Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā norādījis, ka šī "Finanacial Times" publikācija ir vien "ļaunprātīgas baumas, kuras noliedzis Grieķijas Banku asociācijas vadītājs".


"Financial Times'' savā publikācijā atsaucas uz anonīmiem avotiem, finanšu nozares ekspertiem, kuri, aprakstot iespējamo noguldījumu zaudēšanu, velk paralēlas ar krīzi Kiprā 2013. gadā.

"Tas notiktu kopējā banku sektora restrukturizācijas kontekstā, kad Grieķijai tiks atjaunota glābšanas aizdevuma programma," izdevumam norādījis viens no avotiem, piebilstot, ka tas nenotiks momentāni.

Jau vēstīts, ka svētdien Grieķijā notiek referendums par valdības vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Savukārt Eirozonas valstu finanšu ministri iepriekš nolēmuši, ka neapspriedīs iespējas piešķirt jaunu aizdevumu Grieķijai, kamēr nebūs zināms svētdien notiekošā referenduma rezultāts.

Eiro zonas valstu finanšu ministri 27.jūnijā nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai.

Balsojuma "nē" gadījumā Grieķijas valdība varētu arī atkāpties.

Vēstīts, ka Grieķijas bankas ir slēgtas kopš pirmdienas un valsts banku sistēmai draud sabrukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!