Foto: Vida Press

Grieķijas vienošanās ar kreditoriem par jaunu starptautisko aizdevumu otrdienas vakarā tika iesniegta balsojumam parlamentā, paziņoja parlaments savā interneta vietnē.

Premjerministrs Aleksis Ciprs aicināja parlamenta spīkeru sasaukt deputātus uz balsojumu ceturtdien pēc valdības paziņojuma, ka tā galvenajās aprisēs panākusi vienošanos par aizdevumu 86 miljardu eiro apmērā savas ekonomikas glābšanai no sabrukuma.

Grieķijai un tās kreditoriem – Eiropas Savienībai (ES), Eiropas Centrālajai bankai (ECB) un Starptautiskajam valūtas fondam (SVF) – ir galīgi jāvienojas par šo aizdevumu līdz 20.augustam, kad Grieķijai būs jāatmaksā 3,4 miljardi eiro no sava parāda ECB.

Lai aizdevums tiktu piešķirts, Grieķijai vajag veikt fiskālus un citus ekonomiskās politikas pasākumus, tai skaitā reformēt gāzes tirgu, atcelt agras pensionēšanās plānus, likvidēt degvielas cenas atlaides lauksaimniekiem un palielināt dažus nodokļus.

Eiropas Komisija otrdien paziņoja, ka Grieķija ar starptautiskajiem kreditoriem ir panākusi principiālu tehnisku vienošanos par trešo aizdevumu, taču vēl ir vajadzīga politiska vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!