Foto: Pexels.com, Soumil Kumar

Notikusi viena no lielākajām zādzībām kriptovalūtu platformu vidū – hakeri nozaguši kriptovalūtas 615 miljonu ASV dolāru vērtībā blokķēžu platformā "Ronin", raksta "Reuters".

"Ronin" pārstāvji atzinuši, ka 23. martā neidentificēti hakeri nozaguši aptuveni 173,6 tūkstošus "Ethereum" žetonus un 25,5 miljonus "USD Coin" žetonus. Pēc šībrīža kriptovalūtu cenām, to vērtība ir aptuveni 615 miljoni dolāru. Nozagšanas brīdī to vērtība bija aptuveni 540 miljoni dolāru.

Saskaņā ar blokķēžu analīzes kompānijas "Elliptic" datiem, šī ir otra lielākā kriptovalūtu zādzība vēsturē.

"Ronin" ir saistīta ar populāro tiešsaistes spēli "Axie Infinity", kas izmanto NFT, un ir lielākā NFT kolekcija, vērtējot pēc pārdošanas aojomiem, liecina "NFT" izpētes kompānijas "CryptoSlam" dati.

"Ronin" savā blogā atzinis, ka hakeris izmantojis nozagtus privātos piekļuves datus – paroles kripto fondu piekļuvei. Kompānija norādījusi, ka sadarbojas ar dažādām valdības aģentūrām, lai nodrošinātu, ka vainīgie stātos tiesas priekšā. Tāpat uzņēmums informējis, ka patlaban sadarbojas ar "Axie Infinity", lai nodrošinātu, ka vairs neviena lietotāja nauda nepazūd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!