Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasažieriem no vairāk nekā 150 valstīm būs aizliegts tranzīts caur Honkongu, pavēstījusi Honkongas lidosta, šādi vēl stingrākus padarot ceļošanas ierobežojumus, kas pilsētā noteikti pandēmijas dēļ.

Ar šo lēmumu Honkongas globālā izolācija tiek vēl vairāk padziļināta un rada jaunas galvassāpes lidsabiedrībām, kas sākušas izvairīties no Ķīnas teritorijas stingro karantīnas noteikumu dēļ.

Honkonga klasificē teritorijas atbilstoši Covid-19 izplatībai, un šobrīd 153 valstis atrodas "A" grupā. Ceļotājiem no šīm valstīm karantīnā jāpavada 21 diena.

Piektdien Honkongas lidosta noteikumus padarīja stingrākus.

"Pasažieru transfēra/tranzīta pakalpojumi caur Honkongas Starptautisko lidostu tiek apturēti visiem pasažieriem, kas pēdējās 21 dienas laikā bijuši vietā, kas iekļauta grupā "A", teikts lidostas paziņojumā, norādot, ka aizliegums nepieciešams, lai kontrolētu omikrona izplatību.

Aizliegums stāsies spēkā svētdien un būs spēkā mēnesi.

Pilsēta cīnās ar nelielu omikrona uzliesmojumu, kas sākās pēc tam, kad lidsabiedrības "Cathay Pacific" ekipāža pārkāpa mājas karantīnas noteikumus.

Valdība no jauna ieviesusi stingrus sociālās distancēšanās noteikumus, cita starpā arī slēgusi fitnesa centrus, bet restorāniem ļaujot strādāt tikai līdz plkst.18.

Honkongas lidostas paziņojumā nekas nav teikts, ka attiecībā uz Olimpiādes delegātiem būtu izņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!