Foto: F64

Igaunijas valstij piederošais pasažieru vilcienu operators "Eesti Liinirongid", kas strādā ar zīmolu "Elron", parakstījis līgumu ar Čehijas "Škoda Group" par vēl desmit vilcienu piegādi.

Uzņēmums paziņoja, ka pēdējo gadu laikā strauji pieaudzis vilcienu pasažieru skaits, tādēļ ir jāpalielina vilcienu skaits. Piemēram pērn vilcienu pasažieru skaits gada salīdzinājumā audzis par vairāk nekā miljonu.

Pasūtīto vilcienu ražošana jau ir sākta, informēja "Elron".

Kompānijā paskaidroja, ka pašlaik pasažieru pārvadājumos tiek izmantoti 37 vilcienu sastāvi, bet pieprasījuma apmierināšanai ir nepieciešams vairāk vilcienu.

2020.gadā "Elron" noslēdza līgumu ar "Škoda" par sešu elektrisko vilcienu iegādi, bet tagad pasūtīti vēl desmit vilcieni.

Jaunajiem vilcieniem būs trīs vagoni 83,18 metru garumā. Pašlaik Igaunijā ir vilcieni ar četriem vagoniem 75 metru garumā. Jaunajiem vilcieniem būs plašāka ieeja, vairāk vietas velosipēdiem un bērnu ratiņiem. Tāpat būs speciālas vietas pasažieriem ratiņkrēslā. Visas sēdvietas būs numurētas, un vilcienos paredzēta atsevišķa zona ēdieniem un dzērieniem.

Plānots, ka "Škoda" pirmos vilcienus Igaunijai piegādās nākamā gada pirmajos trīs mēnešos, bet kursēt tie sāks nākamā gada decembrī. Līdz 2027.gadam "Elron" vilcienu skaits pieaugs par vairāk nekā 40% no 38 līdz 54.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!