Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia

Igaunijas uzņēmēja Urmasa Sērumā (Urmas Sõõrumaa) jaunais taksometru pakalpojumu uzņēmums "Forus Takso", visticamāk, aizvietos "Yandex Taxi" un pakāpsies uz otro vietu Igaunijas taksometru tirgū autovadītāju skaita ziņā. Taksometru vadītājus un klientus piesaista inovatīvais biznesa modelis, kas ļauj kļūt par daļu no uzņēmuma.

Igaunijā labi zināmā uzņēmēja Urmasa Sērumā interese par taksometru tirgu nāca gaismā pagājušajā vasarā, kad viņš iegādājās vienu no Igaunijas vecākajiem un labāk zināmajiem taksometru uzņēmumiem "Tulika Takso". Tagad "Tulika Taxi" kļuvis par vēsturi, jo vecais zīmols tiks aizstāts ar nosaukumu "Forus Taxi". Pagājušajā mēnesī Sērumā iegādājās arī taksometru lietotni "Taxigo", kurai saskaņā ar Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas datiem Igaunijas taksometru tirgū bija 15% tirgus daļa. No šīs nedēļas platformas nosaukums ir "Forus", un tās paspārnē ir gan bijušie "Tulika Taxi", gan "Taxigo" vadītāji. "Taxigo" dibinātājs un pašreizējais "Forus Taxi" biznesa vadītājs Eduards Dubrovskis informē, ka "Taxigo" un "Tulika Taxi" strādā vairāk nekā tūkstotis vadītāju.

"Taksometru vadītāji šobrīd ļoti aktīvi pievienojas "Forus" platformai. Jau drīzumā šoferu skaits varētu sasniegt 2000," sacīja Dubrovskis, atsaucoties uz to, ka arī Igaunijā saistībā ar Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā tika aizliegta "Yandex" taksometru izmantošana un autovadītāji, kuri to izmantojuši, meklē jaunu platformu pakalpojuma sniegšanai.

Dubrovskis atzīst, ka daudzi "Yandex" vadītāji ir pievienojušies "Bolt", taču apstiprina, ka pie "Forus" ir vērsušās vairākas lielas taksometru kompānijas, kas līdz šim sadarbojās ar "Yandex". Pēc Dubrovska teiktā, iemesls ir uzņēmuma jaunais biznesa modelis, ko piedāvāt sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!