Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Igaunijas "Swedbank" pirmdien, 14. martā, saņēmusi informāciju no Igaunijas Valsts policijas īpašo ekonomisko noziegumu izmeklētāja, ka banka tiek izsaukta uz nopratināšanu aizdomās turētās statusā, liecina bankas paziņojums.

2019. gadā gan Igaunijas prokuratūra, gan kriminālpolicija uzsāka kriminālprocesu, lai noskaidrotu, vai "Swedbank" Igaunijā 2011.-2017. gadā ir notikusi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija vai citas noziedzīgas darbības, vēsta Igaunijas "Delfi".

"Swedbank" norāda, ka sadarbojas ar tiesībsargājošām iestādēm un sniedz visu pieprasīto informāciju. Plašākas informācijas par izmeklēšanu vai tās iespējamām sekām bankai šobrīd nav.

Papildu Igaunijai joprojām notiek izmeklēšana par "Swedbank" arī ASV, kur tiek uzraudzīts bankas vēsturiskais darbs noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas jomā. Izmeklēšanu veic ASV Tieslietu departaments, Vērtspapīru un biržu komisija, Ārvalstu aktīvu kontroles aģentūra un Ņujorkas Finanšu pakalpojumu departaments, vēsta Igaunijas "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!