Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas holdings "USS Grupp" plāno iegādāties Zviedrijas apsardzes koncerna "Securitas" biznesu Latvijā un Igaunijā.

"USS Grupp" un "Securitas" pirmdien parakstītais līgums paredz, ka "USS Grupp" pirks "Securitas" meitasuzņēmumu Latvijā "Securitas Latvia" un meitasuzņēmumu Igaunijā "Securitas Eesti", vēsta "USS Grupp" preses dienests.

Puses vienojušās darījuma summu neatklāt.

Darījumam vēl jāiegūst Igaunijas Konkurences padomes atļauja

"USS Grupp" vadītājs Rauls Parusks norādījis, ka "Securitas" Latvijas un Igaunijas biznesa iegāde palielinās "USS Grupp" apsardzes pakalpojumu portfeli par apmēram trešdaļu. Koncernā "USS Grupp" pašlaik ietilpst Igaunijas apsardzes firma "USS Security".

"Pēc tam, kad būs saņemta atļauja apvienoties, mēs plānojam apvienot USS un "Securitas" apsardzes pakalpojumu biznesu Igaunijā. Apvienotais uzņēmums kontrolēs vairāk nekā 20% Igaunijas apsardzes pakalpojumu tirgus," sacījis Parusks.

"Darījuma rezultātā USS ar savu drošības biznesu pirmo reizi ieies Latvijas tirgū, un tas paver jaunas starptautiskās attīstības iespējas visai šai pakalpojumu kategorijai," piebildis "USS Grupp" vadītājs.

Igaunijas uzņēmējam Urmasam Sērumā piederošais koncerns "USS Grupp" darbojas apsardzes biznesa un nekustamo īpašumu pārvaldīšanas un apsaimniekošanas jomās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Securitas Latvia" reģistrēta 1994. gadā kā SIA "Ave Lat Sargs". Kopš 2011. gada uzņēmuma lielākais īpašnieks, bet kopš 2014. gada vienīgais īpašnieks bija Čehijā reģistrētais uzņēmums "Securitas".

Pērn "Securitas Latvia" strādājā ar 4,787 miljonu eiro apgrozījumu un 112 816 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!