Foto: Publicitātes foto

Igaunijas sapulču telpu koplietošanas platforma "MySpotit" noslēgusi pirmo investīciju raundu, piesaistot vairāk nekā 100 000 eiro no jaunuzņēmumu vidē sevi jau pierādījušiem investoriem un uzņēmējiem. Noslēgtā investīciju raunda rezultātā "MySpotit" tirgus vērtība ir pārsniegusi vienu miljonu eiro, informē uzņēmums.

Investīcijas tiks izmantotas pakalpojuma attīstībai un jaunu tirgu apgūšanai. "MySpotit" darbu Latvijā plāno sākt šomēnes. "Janvāra vidū mēs atklāsim savu pakalpojumu Rīgā, un jau 2020. gada otrajā ceturksnī plānojam uzsākt darbu Kopenhāgenas tirgū. Papildu sapulču telpu starpniecībai mēs arī attīstām pakalpojumu jaunā virzienā, lai nodrošinātu komandu vadītājiem rīku sapulču saturīgākai un efektīvākai plānošanai, " teic "MySpotit" dibinātājs Hardi Kinnas.

"Pirmā investīciju raunda kontekstā interesants ir fakts, ka papildu jaunuzņēmumu pasaulē jau sevi pierādījušiem investoriem to pulkā ir arī vairāki labi pazīstami tradicionālo uzņēmumu vadītāji. Tā ir skaidra zīme, ka ir jāsatricina sanāksmju nozare," uzskata Kinnas.

Martins Villigs (Martin Villig), starptautiskās transporta pakalpojumu platformas "Bolt" līdzdibinātājs, atzīst, ka "MySpotit" dibinātāju ilgtermiņa pieredze korporatīvo pasākumu organizēšanā un skaidrs redzējums, kā padarīt efektīvāku pastāvošo korporatīvo sapulču nozari, bija izšķirošs lēmuma pieņemšanā par investīcijas veikšanu. ""Bolt", kā ātri augošam uzņēmumam, ir būtiskas produktīvas sanāksmes un attiecīgi arī dažādās sanāksmju telpas – "MySpotit" padara to rezervēšanu ļoti vienkāršu un ērtu. Turklāt sapulču telpu starpniecības platforma ir labs risinājums uzņēmumiem, kuru telpas laiku pa laikam ir tukšas – tie var nopelnīt papildu ienākumus tieši tāpat kā īpašnieki "Bolt" platformā nopelna, dalot savu automašīnu ar citiem lietotājiem, vai "Airbnb" – savu nekustamo īpašumu," atzīmē Villigs.

Roberts Kits (Robert Kitt), "Kapitel" un Tallinas Tehnoloģiju universitātes uzraudzības padomes loceklis un bijušais "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Igaunijā, teic: "Lieli uzņēmumi katru gadu zaudē tūkstošiem eiro neefektīvās sanāksmēs. Nesen veikts starptautisks pētījums parāda, ka uzņēmumi visā pasaulē šādi zaudē apmēram 500 miljardus eiro gadā, un tas ir aptuveni 45 reizes vairāk nekā Igaunijas viena gada budžets."

Līdz ar Villigu un Kitu pirmajā investīciju raundā piedalījās arī tādi jaunuzņēmumu vidē zināmi uzņēmēji un investori, kā piemēram, Miko Silventola ("Bolt" pirmais investors, "Frontier"), Tāvi Tamkivi ("Skype", "Transferwise", "Salv"), Gerts Jostovs (Technopolis Ülemiste), Martins Otsa ("East Capital Baltics") un Aso Lankots ("Leibur"," Lantmännen Unibake").

"MySpotit" ir sapulču telpu koplietošanas platforma, kuru izveidoja Hardi Kinnas, Miks Purmans, Timo Mits un "Orangetime Event" 2018. gadā. "MySpotit" darījumu skaits katru mēnesi pieaug par vairāk nekā 20%, un klientu skaits pārsniedz 120 uzņēmumu, no kuriem pazīstamākie ir "Transferwise", "Veriff", "Bolt", "Helmes", "Eesti Energia", "Elisa" un "Telia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!