Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Tesla" dibinātāja Īlona Maska bagātība aizvadītajā nedēļā sarukusi par 27 miljardiem ASV dolāru, raksta "CNN Business".

Volstrītas investori sāk satraukties par augošajiem obligāciju ienesīgumiem, kas var padarīt aizņemšanos dārgāku, tādējādi samazinot kompāniju peļņu. Tā rezultātā investori sākuši piesardzīgāk skatīties uz uzņēmumiem, kas uzrādījuši strauju izaugsmi, taču ir salīdzinoši riskanti.

Reaģējot uz šīm bažām, "Tesla" akcijas cena pagājušajā nedēļā sarukusi par 11,5%, un Masks, kuram pieder gandrīz 18% uzņēmuma akciju, šajā gadījumā zaudējis būtisku bagātības daļu – 27 miljardus dolāru, liecina "Bloomberg Billionaires Index" dati.

Kopš janvāra Masks bagātāko cilvēku sarakstā regulāri mainās vietām ar "Amazon" vadītāju Džefu Bezosu. Patlaban Masks atrodas 2. vietā ar 157 miljardiem dolāru, salīdzinot ar Bezosa 177 miljardiem dolāru. Masks patlaban ir par 21 miljardu dolāru bagātāks nekā "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss, kas ir trešais bagātākais cilvēks uz planētas.

2020. gadā "Tesla" akcijas cena pieauga par 743%, uzņēmumam kļūstot par 5. vērtīgāko kompāniju akciju tirgū. Šajā gadā uzņēmuma akcijas cena ir sarukusi par 15%, nokrītoties uz 7. vietu, zaudējot "Facebook" un "Berkshire Hathaway".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!