Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Elektromobiļu kompānijas "Tesla Inc." dibinātājs un vadītājs Īlons Masks šogad ir ieņēmis pirmo vietu 400 bagātāko amerikāņu sarakstā, kuru publicējis žurnāls "Forbes".

Maska bagātība gada laikā pieaugusi par vairāk nekā 60 miljardiem ASV dolāru, sasniedzot 251 miljardu dolāru.

Otro vietu sarakstā ieņem tiešsaistes mazumtirdzniecības uzņēmuma "Amazon.com Inc." vadītājs Džefs Bezoss ar 151 miljardu dolāru. Pērn Bezoss bija šī saraksta līderis.

Saraksta trešajā vietā ir uzņēmējs Bils Geitss ar 106 miljardiem dolāru, ceturtajā vietā - uzņēmuma "Oracle" vadītājs Lerijs Elisons ar 101 miljardu dolāru, bet piektajā vietā – investors Vorens Bafets ar 97 miljardu dolāru bagātību.

Sestajā un septītajā vietā ierindojušies "Google" dibinātāji Lerijs Peidžs un Sergejs Brins ar attiecīgi 93 miljardiem un 89 miljardiem dolāru, astoto vietu ieņem bijušais "Microsoft" direktors Stīvs Balmers ar 83 miljardiem dolāru, devītajā pozīcijā iekļuvis bijušais Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs ar 76,8 miljardiem dolāru, bet 10.vietā ir mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Walmart" vadītājs Džims Voltons ar 57,9 miljardiem dolāru.

Pirmoreiz pēc ilga laika no saraksta pirmā desmitnieka ir izkritis sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs, kurš tagad ir 11. vietā ar 57,7 miljardiem dolāru.

No saraksta jaunajiem dalībniekiem ievērojamākais ir naftas magnāts Otrijs Stīvenss, kurš ar 10 miljardiem dolāru iekļuvis 64. vietā. Pēc viena gada prombūtnes sarakstā atkal ir bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ar 3,2 miljardu dolāru bagātību ieņem 343. vietu.

"Forbes" atzīmēja, ka 400 bagātāko amerikāņu kopējā bagātība gada laikā sarukusi par apmēram 500 miljardiem dolāru līdz četriem triljoniem dolāru. Visvairāk no savas bagātības zaudējuši miljardieri, kas pārstāv tehnoloģiju sektoru – viņu kopējā bagātība samazinājusies par 315 miljardiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!