Foto: Pixabay

Indija iecerējusi aizliegt gandrīz visu privāto kriptovalūtu izmantošanu valstī, liecina valdības paziņojums par jauna finanšu regulējuma likumprojekta ieviešanu, raksta ārvalstu mediji.

Likumprojekts "Kriptovalūta un oficiālās digitālās naudas regulējums" radīs atvieglojošu sistēmu oficiālajai digitālajai valūtai, ko emitēs Indijas Banka, bet aizliegs visas privātās kriptovalūtas, tostarp, "Bitcoin" un "Ethereum".

Novembra sākumā Indijas premjerministrs Narenda Modi sacīja, ka visām demokrātiskajām valstīm jāsadarbojas, lai nodrošinātu, ka "kriptovalūta nenonāk nepareizajās rokās, jo tas var "sabojāt" mūsu jaunatni".

Modi nesen vadīja sanāksmi, kuras laikā apsprieda kriptovalūtu nākotni, pastāvot bažām, ka neregulētais kriptotirgus varētu kļūt par iespēju veikt naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas darbības.

Ar jaunajiem noteikumiem, visticamāk, tiks liegts arī kriptovalūtu mārketings un reklāma, lai mazinātu to pievilcību privātajiem investoriem, sacījusi kāda persona, kas piedalījusies sanāksmē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!