Foto: Shutterstock

Indija 2018. gadā varētu kļūt par piekto lielāko pasaules ekonomiku, apsteidzot Lielbritāniju un Franciju. Savukārt Ķīna kļūs par pasaulē lielāko ekonomiku 2032. gadā. Par šādām Lielbritānijas Ekonomisko un biznesa pētījumu centra (CEBR) prognozēm vēsta starptautiskie mediji. CEBR prognozes balstītas uz iekšzemes kopprodukta aprēķiniem ASV dolāra izteiksmē.

Indijas ekonomikas attīstība vērojama vienlaikus ar Āzijas ekonomiku izaugsmi. Šīs tendences rezultātā nākamo 15 gadu laikā pasaules lielāko ekonomiku topa desmitniekā dominēs Āzijas valstis, par CEBR secinājumiem raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Ķīna kļūs par pasaulē lielāko ekonomiku 2032. gadā, atņemot šo lomu ASV ekonomikai.

Atbilstoši CEBR prognozēm 2032. gadā trīs no četrām lielākajām pasaules ekonomikām būs Āzijas valstis, proti, aiz Ķīnas un ASV nākamās lielākās tautsaimniecības pasaulē būs Indija un Japāna, bet Vācija ierindosies piektajā vietā. Sestā būs Brazīlija, septītā – Lielbritānija, astotā – Dienvidkoreja, kurai sekos Francija un Indonēzija, raksta biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg".

Šogad lielāko pasaules ekonomiku topa desmitnieks ir šāds: ASV, Ķīna, Japāna, Vācija, Francija, Lielbritānija, Indija, Brazīlija, Itālija, Kanāda.

Savukārt Krievijas tautsaimniecību ietekmē zemās naftas cenas un pārlieku lielā enerģētikas sektora loma, tāpēc Krievijas tautsaimniecība pasaulē lielāko ekonomiku topā 2032. gadā varētu ieņemt 17. vietu, noslīdot no pašreizējās 11. vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!