Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indonēzija saņēmusi investīciju priekšlikumu no ASV elektrisko transportlīdzekļu ražotāja "Tesla", žurnālistiem pavēstījis valsts investīciju un kalnrūpniecības koordinācijas vadītāja vietnieks Septians Hario Seto, ziņo "Reuters".

Indonēzija ir pasaulē lielākais niķeļa ražotājs, kas ir ļoti svarīga izejviela elektrotransportlīdzekļu akumulatoriem, un iepriekš ir publiski aicinājusi "Teslu" veikt investīcijas šajā valstī.

"Es saņēmu viņu priekšlikumu vakar no rīta. Nākamnedēļ mēs ar viņiem tiksimies, lai oficiāli par to runātu," sacījusi valsts amatpersona.

Viņš norādījis, ka nevar sniegt detalizētu informāciju par priekšlikumu informācijas neizpaušanas vienošanās dēļ, taču informējis, ka uzmanības centrā ir akumulatori un enerģijas uzglabāšanas risinājumi.

"Ja viņi vēlas tikai iegādāties izejvielas, mūs tas neinteresē. Šis priekšlikums ir kaut kas vairāk," piebildis Septians Hario Seto.

Indonēzija iepriekš pārtraukusi niķeļa piegādes, cenšoties attīstīt pilnīgu niķeļa piegādes ķēdi, sākot no ieguves līdz pārstrādei. Savukārt "Tesla" norādījusi, ka vēlas atrast uzticamus niķeļa piegādātājus visā pasaulē, jo pašreizējās akumulatoru izmaksas joprojām ir šķērslis tās izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!