Foto: Scanpix
Ja Rietumu valstis visā nopietnībā ieviesīs embargo Irānas naftai, melnā zelta cena pasaulē dubultosies, uzskata Irānas ārlietu ministrs Ramīns Mehmanparasts.

"Tiklīdz šis jautājums tiks skarts visā nopietnībā, naftas cena pārsniegs 250 dolārus par barelu," ministrs paudis intervijā nedēļas izdevumam "Sharq".

Pagājušajā ceturtdienā Eiropas Savienības ārlietu resoru vadītāji nolēma ieviest papildus sankcijas pret Teherānu, taču nespēja vienoties par naftas importa aizliegumu. Ārvalstu mediji informē, ka tās ES valstis, kas iestājas par naftas embargo noteikšanu, saista to ar nepieciešamību mazināt Irānas iespējas finansēt kodolprogrammu.

ASV, Lielbritānija, Kanāda un ES jau ir ieviesušas pret Teherānu papildus sankcijas, tostarp ekonomiskas, pēc tam, kad Starptautiskā Atomenerģētikas aģentūra paziņoja, ka Irāna vismaz līdz 2003.gadam strādājusi pie kodolieroču izveides un, iespējams, turpina to darīt arī pašlaik.

Aģentūras padome 18.novembrī pieņēma rezolūciju, aicinot Irānu ielaist ekspertus kodolobjektos un uzsākt sadarbību ar aģentūru.

Teherāna visas apsūdzības noliedz, uzsverot, ka tās kodolprogramma ir domāta tikai civiliem mērķiem, lai nodrošinātu valsti ar elektroenerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!