Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņemot vērā pasaules valstu noteiktos ierobežojumus sporta zāļu apmeklējumam, Itālijas fitnesa aprīkojuma ražotājs "Technogym" patlaban gatavojas straujai mājās izmantojamu trenažieru pieprasījuma izaugsmei, raksta "Reuters".

Pandēmijas dēļ piemēroto ierobežojumu dēļ daudzās valstīs ir ierobežots sporta zāļu apmeklējums vai tās slēgtas pavisam, tādēļ cilvēki meklē veidus, kā trenēties ārpus sporta zāles un iegādājas trenažierus, lai varētu turpināt sportot mājās.


"Mēs novērojam spēcīgu mājas fitnesa segmenta izaugsmi," intervijā sacījis "Technogym" vadītājs Nerio Alesandri.

"Technogym" bijis oficiālais vismaz septiņu Olimpisko spēļu piegādātājs, un kompānijas klientu vidū ir vairāki labākie futbola klubi. Patlaban uzņēmums piegādājot aprīkojumu profesionāliem sportistiem, kam nākas trenēties mājās.

Tāpat uzņēmums saņēmis pasūtījumu no kādas lielas kompānijas, kas iegādājusies "Technogym" komplektu saviem darbiniekiem, piedāvājot tiem, kas strādā mājās, dažādas treniņu programmas un aprīkojumu.

"Mēs domājam, ka mājas un privātpersonu segments tuvākos četrus gadus varētu veidot aptuveni 50% no mūsu kopējiem ienākumiem, un peļņa varētu tuvoties profesionālā segmenta apmēriem," sacījis Alesandri.

"Technogym" piegādā aprīkojumu sporta zālēm, viesnīcām un spa aptuveni 100 valstīs.

Septembrī "Technogym" ziņoja, ka pirmā pusgada ienākumi saruka no 295 miljoniem eiro līdz 222 miljoniem eiro. Tajā pašā laikā uzņēmuma mājas fitnesa aprīkojuma pārdošanas apjomi piedzīvojuši rekordaugstu pieaugumu. Tiešie trenažieru un tiešsaistes treniņa programmas pārdošanas apjomi pieauga par 50%, un veido 30% no kopējiem ienākumiem, kas ir divreiz lielāka daļa nekā pirms gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!