Foto: Reuters/Scanpix
Izsolē tiks pārdotas divas rokenrola karalim Elvisam Preslijam piederošās lidmašīnas - "Lisa Marie" un "Hound Dog II", kuru dizainu izstrādājis pats dziedātājs, ziņo britu mediji.

"Convair 880" reaktīvo lidmašīnu Preslijs iegādājās par 250 tūkstošiem dolāru no lidkompānijas "Delta Air Lines" 1975.gadā, divus gadus pirms nāves, un nodēvēja par "Lisa Marie" par godu savai meitai. Kamēr šī lidmašīna tika pārbūvēta un pārkrāsota, Preslijs tajā pašā gadā par 900 tūkstošiem dolāru nopirka desmitvietīgo "Lockhead Jetstar" lidaparātu, ko nodēvēja par "Hound Dog II".

Preslijs pats izvēlējās apdares materiālus lidmašīnu salonam, vannas istabai, krāsas un visu aprīkojumu, norāda izsoles rīkotāju "Julien's Auctions" direktors Martins Nolans. "Lidmašīnas pārbūvi veica tie paši cilvēki, kas iekārtoja "Air Force One". Par to Elviss bija īpaši lepns," viņš saka.

Neviena no šīm lidmašīnām vairs nav izmatojama lidošanai - pēdējos 30 gadus tās atradās Preslija mājā Greislendā un bija atvērtas tūristiem kā apskates objekti. Izsoles rīkotāji sagaida, ka lidaparātus izdosies pārdot par 10 līdz 15 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!