Foto: AP/Scanpix

Pēdējos gados Lielbritānijas karaliskās ģimenes īpašumus var izīrēt dažādiem pasākumiem, gan biznesa, gan privātām vajadzībām. Laikraksts "The Sunday Time" vēsta, ka pērn Karalienes Elizabete II ienākumi no īpašumu īres bijuši 9,6 miljoni eiro, no tiem gandrīz seši miljoni nopelnīti par Bekingemas pils iznomāšanu.

Mediji vēsta, ka parasti šādos pasākumos piedalās arī kāds no karaliskās ģimenes pārstāvjiem, izpildot namatēva pienākumus. Ierasts, ka šādos pasākumos tiek algotas arī slavenības, lai pasākumam piešķirtu glamūru.

Viens no vērienīgākajiem pasākumiem, organizācijas "Founders Forum" balle, notika Vinzoras pilī. Šī organizācija vairākas reizes gadā sapulcē pasaules lielākos tehnoloģiju un komunikāciju uzņēmējus. Starp viesiem bija dziedātājs Pīters Geibriels un supermodele Natālija Vodjanova. Tas, cik šī balle izmaksāja, gan nav zināms.

Tomēr it zināms, ka raidsabiedrība BBC par pasākumu Bekingemas pilī samaksājusi vienu miljonu eiro, bet Krievijas olimpiskā komiteja par pasākumu vienā no karaliskās ģimenes īpašumiem – pusmiljonu eiro.

Mediji vēsta, ka īpašumu izīrēšana saistīta ar to, ka karaliskajiem īpašumiem nepieciešama restaurācija, kas kronim izmaksās apmēram 60 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!