Foto: Publicitātes foto
2019. gada 10. janvārī AS "RB Rail" Padome priekšsēdētāja amatā iecēla Karoli Sankovski (Karolis Sankovski) un priekšsēdētāja vietnieka amatos Rīu Sillavi (Riia Sillave) un Edvīnu Bērziņu. Pamatojoties uz akcionāru līgumu un padomes statūtiem, priekšsēdētājs un divi tā vietnieki ik gadu tiek iecelti rotācijas kārtībā.

Akcionāru līgums nosaka, ka Padomes priekšsēdētāja amatu katru gadu ieņem kāds no kopuzņēmuma valstu pārstāvjiem rotācijas kārtībā. 2019. gada prezidējošā valsts ir Lietuva.

"2018. gads bija nozīmīgs "Rail Baltica" Globālā projekta ieviešanā. Pagājušajā gadā projekta komandas visās Baltijas valstīs sasniedza vairākus ievērojamus mērķus, tai skaitā pirmo būvprojektu iepirkumu izsludināšanu, kā arī vienošanās noslēgšanu par Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) grantu," stāsta "RB Rail" padomes priekšsēdētājs Sankovskis. "Vēlos saglabāt šo pozitīvo virzību un veiksmīgo sadarbību, drīzumā strādājot ar jauno kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāju. Ir svarīgi turpināt uzkrāt projekta pieredzi un briedumu arī nākamajā gadā, lai mēs būtu sagatavoti nākamajiem CEF pieteikumiem, piesaistot jaunas finansēšanas iespējas."

Padomi veido seši tās locekļi – katrs akcionārs izvirza divus biedrus uz trīs gadiem. Igaunijas pārstāvji ir Anti Mopels (Anti Moppel), Igaunijas Republikas Ekonomikas un sakaru ministrijas padomnieks transporta un loģistikas jautājumos, un Rīa Sillave, "Rail Baltic Estonia" valdes priekšsēdētāja. Latviju pārstāv Edvīns Bērziņš, VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs, un Vineta Rudzīte, VAS "Latvijas dzelzceļš" juridisko un administratīvo lietu speciāliste. Lietuvu reprezentē Karolis Sankovskis, "Rail Baltica Statyba" izpilddirektors un AB "Lietuvos Geležinkeliai" dzelzceļa infrastruktūras direkcijas vadītājs, un Roms Šveds (Romas Švedas), AB "Lietuvos Geležinkeliai" valdes priekšsēdētājs.

Pirms darbības uzņēmumā "Lietuvos Geležinkeliai" Karolis Sankovskis bija Lietuvas elektrības pārvades sistēmu operatora "Litgrid" AB valdes loceklis un vadīja uzņēmuma stratēģiskās infrastruktūras departamentu. Viņš bija atbildīgs par tādiem stratēģiski nozīmīgiem projektiem kā elektrības pārvadu savienojumu starp Lietuvu un Poliju ("LitPol Link") un Lietuvu un Zviedriju ("NordBalt") ieviešanu.

Karolis Sankovskis strādājis arī par Vides departamenta vadītāju ("LitPol Link Sp.z o.o.") un juristu ("Lietuvos Energija" AB) Lietuvas "TSO" grupas uzņēmumos.

Sankovskim ir Viļņas Mikolas Romeris universitātes bakalaura grāds tiesību zinātnē un Eksmarseļas 3 universitātes Provansā, Francijā, maģistra grāds tiesību zinātnē.

"RB Rail" ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu – pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā. "RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!