Foto: Scanpix/Reuters/LETA

Neraugoties uz kriptobiržas FTX sabrukumu un ieilgušo "ziemu" digitālo līdzekļu tirgā, "Ark Invest" vaditāja Ketija Vuda neatkāpjas no ārkārtīgi pozitīvā kriptovalūtas nākotnes pareģojuma.

Sarunā ar "Bloomberg" investore atkārtoja savu iepriekš izteikto prognozi, ka viena "Bitcoin" vērtība sasniegs miljonu ASV dolāru līdz 2030. gadam. Viņas vadītais uzņēmums publicēja šo pareģojumu šā gada sākumā, kad kriptovalūtu cena bija vidēji trīs līdz četras reizes augstāka nekā tā ir šobrīd.

"Dažreiz ir nepieciešams kaujas pārbaudījums, jums ir jāiziet cauri krīzēm, lai redzētu izdzīvojušos," viņa sacīja, norādot, ka tagadējās problēmas palīdz atsijāt gan neveiksmīgos projektus, gan krāpniekus.

Bitcoin — pasaulē lielākā kriptovalūta pēc tirgus kapitalizācijas — šogad ir zaudējusi 64% no savas vērtības, bet Vuda kriptoziemu uzskata par iespēju pārbaudīt monētas infrastruktūru

"Mēs domājam, ka "Bitcoin" smaržo pēc rozēm," viņa apgalvoja.

Viņa piekrīt, ka FTX sabrukums, kur atklājās, ka uzņēmums ir nesaprātīgi rīkojies ar miljardiem savu investoru naudas, ir mācība. Taču viņa uzskata, ka šī mācība tieši palīdzēs labāk saprast kā un kur investēt kriptovalūtu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!