Foto: AP/Scanpix

Elektronisko maksājumu sistēmas "PayPal" uzņēmums paziņojumā norādījis, ka piektdien notikušais kiberuzbrukums, kas pasaulē bloķējis desmitiem populāru interneta vietņu, radījis viņu sistēmas traucējumus, informē ziņu aģentūra "Reuters".

Uzņēmums "PayPal Holdings Inc" apgalvo, ka daži no klientiem kiberuzbrukuma rezultātā sastapušies ar pakalpojumu traucējumiem.

"Tie neļāva mūsu klientiem no dažādiem pasaules reģioniem norēķināties ar "PayPal" ", sacīja uzņēmuma "PayPal Holdings Inc" pārstāve Amanda Millere.

Tāpat viņa uzsvēra, ka " '"PayPal" netika uzbrukts tieši".

Jau ziņots, ka DDoS kiberuzbrukuma rezultātā piektdien lietotājiem ir grūti pieejamas vairākas populārās interneta vietnes, tostarp "Twitter", "Netflix" un "Reddit".

DDoS uzbrukumi visbiežāk ir vērsti pret lielām organizācijām. Izmantojot vairākus "zombētus" datorus, tiek radīta vairāku mazu kanālu kopsumma, kas, sasniedzot lielā organizācijas servera kanāla jaudu, var panākt, ka serveris pārstāj atbildēt uz klientu pieprasījumiem.

Šāda kiberuzbrukuma rezultātā piektdien lietotājiem visā pasaulē nav bijušas pieejamas tādas vietnes kā "Twitter", "Spotify", "Reddit", "PlayStation Network", "Netflix", "SoundCloud", kā arī vairākas mediju vietnes.

"PayPal" ir norēķinu platforma, kas ļauj veikt dažādus maksājumus un saņemt līdzekļus, izmantojot bankas piešķirto kredītkarti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!