Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pagājušajā gadā "People's Bank of China" ar speciālas lietotnes palīdzību, kas savienota ar sešām lielākajām valsts bankām, lietotājiem izplatīja digitālās juaņas vairāku miljonu dolāru vērtībā, taču tagad tiešsaistes banka "Mybank", kuras 30% īpašnieks ir "Ant Group", ļaus saviem lietotājiem savienot savus kontus ar Ķīnas digitālās valūtas lietotni, raksta "CNBC".

Šī iespēja būs pieejama vairākiem lietotājiem ar "Ant Alipay" lietotnes starpniecību. "Alipay" Ķīnā ir viena no divām nozīmīgākajām mobilo maksājumu lietotnēm, un viedtālruņu izmantošana ikdienas norēķiniem šajā valstī ir ikdiena. Ar digitālās juaņas palīdzību izvēlētie lietotāji var iegādāties preces konkrētās lietotnēs.

Tādējādi digitālo juaņu varēs izmēģināt vēl plašāks lietotāju skaits.

Jau ziņots, ka Ķīnas centrālā banka ar loterijas starpniecību 50 000 cilvēku Šeņdžeņā ir izsniegusi digitālo valūtu 10 miljonu juaņu (1,5 miljoni ASV dolāru) vērtībā.

Digitālās valūtas elektroniskais maksājums nav kriptovalūta. Tā ir Ķīnas oficiālās valūtas juaņas digitālā versija, kuru emitē un nodrošina centrālā banka, un ir daļa no Ķīnas centieniem atteikties no skaidras naudas.

Aptaujas rāda, ka aptuveni četri no katriem pieciem maksājumiem Ķīnā tiek veikti, izmantojot "Tencent WeChat Pay" vai "Alibaba Alipay".

Ķīnas Tautas bankas dati rāda, ka 2019. gadā bankas apstrādāja bezskaidras naudas mobilos maksājumus 49,27 triljonu ASV dolāru apmērā, kas ir par aptuveni 25% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Ķīnas mērķis ir kļūt par digitālo valūtu līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!