Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas Sužou pilsētas veco ļaužu pansionātā uzsākta programma, kas bērniem piedāvā samaksu par savu vecāku apciemošanu, vēsta "CNN Money".

Programma testa režīmā uzsākta septembrī un tā turpināsies līdz 2017. gada martam. Tās ietvaros bērniem, kas savus vecākus divu mēnešu periodā apciemo vismaz 30 reizes, iespējams saņemt talonu 29 ASV dolāru vērtībā. Talonus var izmantot, lai nosegtu izdevumus saistībā ar radinieku uzturēšanos pansionātā.

Sākot no septembra šo atlīdzību saņēmuši jau 129 cilvēki.

Kā intervijā "CNN Money" norāda pansionāta pārstāvji, programma īstenota, lai piedāvātu tā iemītniekiem mīlestību un kompāniju.

"Mēs šo programmu izdomājām, jo bijām aizkustināti, redzot radiniekus, kas savus tuviniekus apciemo regulāri. Iemītnieki, kas tiek biežāk apciemoti, acīmredzami jūtas pacilātākā garastāvoklī, un mēs to ņemam vērā," sacīja pansionāta direktors Jins Zongjins.

Sužou pansionāts ir mājvieta 500 senioriem. Gada izmaksas par vienas personas izmitināšanu ir aptuveni 5300 ASV dolāru.

Jins arī sacījis, ka talonu sistēma nav domāta kā sacensība, kurš savus tuvos apmeklēs vairāk. "Mēs apmeklējuma informāciju nepubliskojam, mēs to nevēlamies padarīt par konkursu. Mēs vienkārši vēlējāmies atalgot tos, kuri ar savām darbībām iepriecina tuviniekus un stiprina ģimenes saites, tāpat mēs cilvēkiem atgādinām, ka savi tuvie jāapmeklē cik vien bieži iespējams," sacījis Jins.

Tiesa gan, kā norāda "CNN Money", reizi mēnesī pansionāts publiskā pasākumā godina tos, kuri iestādi apmeklējuši visbiežāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!