Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins personīgi pārvilcis strīpu pāri "Ant Group" 37 miljardu dolāru vērtajam akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam, vēsta "Reuters", citējot "Wall Street Journal".

Lēmums pārtraukt piedāvājumu, kas būtu bijis līdz šim pasaulē lielākais, nāca vairākas dienas pēc tam, kad finanšu tehnoloģiju giganta dibinātājs Džeks Ma bija uzsācis publisku uzbrukumu valsts finanšu uzraugiem un bankām. Sji licis Ķīnas regulatoriem izmeklēt un slēgt "Ant Group" akciju piedāvājumu.

Jāatgādina, ka Ma augstākā līmeņa sanāksmē Šanhajā 24. oktobrī bija izteicies, ka esošā sistēma kavē inovācijas un ka tā būtu jāreformē, lai veicinātu izaugsmi. Šā mēneša sākumā "Reuters" ziņoja, ka šī runa ir bijis sākums notikumu ķēdei, kas rezultējās "Ant Group" publiskā piedāvājuma atcelšanā.

Drīz pēc Ma runas valsts regulatori sākuši apkopot dažādus ziņojumus, tostarp par to, kā "Ant Group" izmantojusi digitālos finanšu produktus, piemēram, virtuālo kredītkaršu pakalpojumu "Huabei", lai mudinātu jauniešus un nabadzīgos iedzīvotājus palielināt parādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!