Foto: Sumo

Ķīniešu tehnoloģiju milzis "Tencent" par apmēram miljardu eiro ir iegādājies britu videospēļu izstrādes kompāniju "Sumo", ziņo BBC.

"Tencent" jau iepriekš ir iegādājies daļas vai akcijas no videospēļu uzņēmumiem un šobrīd ir akcionārs pasaulē ārkārtīgi populārajā spēlē "Fortnite" kā arī PUBG.

Savukārt britu "Sumo", kura pārvaldībā ir četrpadsmit spēļu studijas piecās valstīs, nav līdz šim izcēlusies ar ārkārtīgi nozīmīgām vai populārām spēlēm, bet ir izstrādājusi "Hotshot Racing", "Sackboy: A Big Adventure", "Crackdown 3". Kompānija arī ir izstrādājusi papildu saturu populārajai spēlei "Hitman 2".

Uzņēmum vadītājs Karls Keivers BBC norādījis, ka, "iespēju strādāt ar "Tencent" nedrīkstēja palaist garām."

Keivers, kurš ir arī viens no cilvēkiem, kas pirms 18 gadiem dibināja kompāniju, uzskata, ka tas ļaus "Sumo" augt un atstāt savu nospiedumu vēsturē.

"Tencent", kas dibināta 1998. gadā ir viena no lielākajām ķīniešu kompānijām, kura, laikam ejot, ir iesaistījusies virknē ar digitālajiem medijiem un to izplatīšanu saistītajiem biznesiem. Tā ir dalībnieks vairāk nekā sešsimt uzņēmumos. 2018. gadā kompānijas vērtība pārsniedza 500 miljardus un tā kļuva par pirmo Āzijas biznesu, kas sasniedzis šo atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!