Foto: F64
Ķīnas valdība pirmdien atkārtoti izplatīja atgādinājumu par liegumu bankām iesaistīties finanšu darbībās ar kriptovalūtu un, kā ziņo "Bloomberg", lielāko banku un finanšu pakalpojumu vadītāji bija aicināti uz īpašu tikšanos, kur šie noteikumi tika atgādināti.

Lai gan Ķīnā jau ilgāku laiku ir bijuši spēkā liegumi bankām darboties ar kriptovalūtām, virkne iedzīvotāju un finanšu iestāžu izmantoja dažādas likumu nepilnības, lai apietu liegumu. Taču šogad valsts ir sākusi aktīvāku vēršanos gan pret kriptovalūtām kā tādām, gan pret to ieguves veidiem.

Ķīnas Centrālā banka paziņojusi, ka "kriptovalūtas izjauc finanšu sistēmas kārtību un rada kriminālas rīcības riskus."

Bankas pēc valdības atgādinājuma ir paziņojušas, ka stingrāk izvērtēs un uzraudzīs vai to klienti nenodarbojas ar kriptovalūtu tirdzniecību kā arī atteiksies atvērt kontus, lai apkalpotu tos.

Šie paziņojumi kopā ar vēršanos pret decentralizētās valūtas ieguvi kārtējo reizi izraisīja kritumu "Bitcoin" un citu digitālo valūtu vērtībā. "Bitcoin" vērtība saruka par 9%, bet tuvāko sekotāju vērtība kritās par 10-11%.

CNBC vēsta, ka šonedēļ valdība arī ir ierobežojusi "raktuvju" darbu un apmēram 90% no valsts kriptovalūtas ieguves vietām ir slēgtas. Raktuves ir izpelnījušās dusmas, jo tās patērē ārkārtīgi daudz enerģijas, taču, kā norāda eksperti, tas ir arī saistīts ar valdības vēlmi pakļaut iedzīvotājus lielākai kontrolei un kriptovalūtu decentralizētā daba ļauj to apiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!