Foto: LETA

Ķīnas nekustamo īpašumu un izklaides industrijas konglomerāts "Wanda Group" piektdien paziņoja, ka tas pērk ASV televīzijas producentu kompāniju "Dick Clark Productions", kas ir "Zelta globusu" ("Golden Globes") piešķiršanas šova veidotāja, par "aptuveni vienu miljardu ASV dolāru".

"Wanda" ir investējis lielus līdzekļus kino industrijā, šogad nopērkot Holivudas studiju "Legendary Entertainment" par 3,5 miljardiem dolāru, un jaunais darījums iezīmē šī konglomerāta iesaistīšanos televīzijas producentu nozarē. Konglomerāts to nosauca par "lielu soli uz priekšu "Wanda" kartes paplašināšanā izklaides industrijā".

"Dick Clark Productions" pieder tiesības demonstrēt televīzijā dažādus pasākumus – no skaistumkonkursa "Mis Amerika" ("Miss America") līdz Jaungada sagaidīšanai Ņujorkas Taimskvērā. Šī kompānija arī veido populāru seriālu "So You Think You Can Dance", un tās logo "dc" ir bieži redzams amerikāņu televīzijā.

Kompānija savā vietnē sevi raksturo kā "pasaulē lielāko televīzijas tiešraides pasākumu izklaides programmu producenti un īpašnieci", kam turklāt pieder "viena no pasaules unikālākajām un plašākajām izklaides arhīvu bibliotēkām".

"Wanda", kuru vada viens no Ķīnas bagātākajiem cilvēkiem Vans Dzjaņliņs, darbojas galvenokārt komerciālu nekustamo īpašumu attīstīšanā, bet pēdējos gados ir diversificējis savu darbību arī uz izklaides un sporta jomām.

Konglomerāts tagad sevi raksturo kā pasaulē lielāko kinoteātru operatoru un lielāko sporta kompāniju.

"Wanda" 2012.gadā par 2,6 miljardiem dolāru nopirka ASV kinoteātru ķēdi AMC, kas savukārt iegādājās Londonā bāzēto kino grupu "Odeon & UCI" aptuveni 1,2 miljardu dolāru vērtā darījumā.

"Wanda" septembrī paziņoja par partnerību ar studiju "Sony Pictures", lai investētu filmās, tajās "tiecoties uzsvērt Ķīnas elementu".

"Wanda" sporta operācijas vada Filips Blaters, kurš ir bijušā FIFA prezidenta Zepa Blatera brāļadēls, pēc tam, kad "Wanda" nopirka Filipa Blatera kompāniju “Infront” par vairāk nekā vienu miljardu eiro.

Konglomerātam pieder 20% īpašuma daļa Spānijas futbola klubā "Atletico Madrid". "Wanda" ir arī ekstrēmās izturības sacensību "Ironman" organizatora īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!