Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas aviokompānija "Korean Air" otrdien apstiprināja, ka tā izteikusi oficiālu piedāvājumu vairāku miljonu dolāru vērtībā, lai iegādātos 44% grūtībās nonākušās Čehijas lidsabiedrības "Czech Airlines" (ČSA) akciju.

"Korean Air" gan norādīja, ka tā neplāno iegūt vadības kontroli pār Čehijas valstij piederošo ČSA.

"Mēs piedāvājumu akciju iegādei izteicām pagājušajā nedēļā. Ja tas būs veiksmīgs, tad šīs būs mūsu pirmās investīcijas kādā aviokompānijā," pavēstīja "Korean Air" preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka šis piedāvājums atspoguļo lidsabiedrības pūliņus paplašināt tās lidojumu tīklu Eiropā. "Korean Air" patlaban veic pasažieru pārvadājumus uz 11 Eiropas pilsētām.

Čehijas valdība martu noteikusi kā gala termiņu piedāvājumu izteikšanai ČSA akcijām, kuras "Ernst & Young" revidenti novērtējuši 148 miljonu kronu (4,05 miljonu latu) apmērā.

Kataras lidsabiedrība "Qatar Airways", kas iepriekš izrādīja interesi par ČSA akciju iegādi, šajā konkursā nepiedalīsies, pirmdien pavēstīja Čehijas laikraksts DNES.

Šis jau ir otrs mēģinājums privatizēt ar zaudējumiem strādājošo ČSA. Iepriekšējais mēģinājums cieta neveiksmi 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!