Foto: Pexels

Vācu saldumu ražotājs "Haribo" ir ziņojis, ka kravas auto vadītāju iztrūkums draud izraisīt 'Haribo' lācīšu iztrūkumu, ziņo BBC. Eksperti min, ka darbinieku iztrūkumu Lielbritānijā izjutīs arī citas nozares.

"Haribo" paziņojis, ka līdzīgi kā citi pārtikas ražotāji un industrijā strādājošie saskaras ar virkni dažādu problēmu, ko ir izraisījusi Covid-19 pandēmija. Proti, gan saldumu ražotājam, gan citām kompānijām Lielbritānijā iztrūkst kravas automašīnu vadītāji, kas varētu piegādāt gan izejvielas, gan produktus.

BBC vēsta, ka uzņēmums iezīmē būtisku nozares krīzes. Par nozari atbildīgā asociācija ziņojusi, ka valstī iztrūkst apmēram 60 tūkstoši autovadītāju.

Pērn, kad pandēmija plosījās visā pasaulē, drošības apsvērumu vārdā nenotika apmēram 30 tūkstoši kravas auto vadīšanas testu, kas radīja būtiski autovadītāju iztrūkumu.

Nodarbinātības asociācijas pārstāve Keita Šūsmita skaidrojusi, ka pirms pandēmijas lielu daļu autovadītāju veidoja citu Eiropas Savienības valstu pilsoņi, piemēram, no Rumānijas un Bulgārijas, bet pandēmijas laikā tie devās atpakaļ uz savām valstīm, radot iztrūkumu.

Viņa arī norādījusi, ka vai nu pandēmija, vai "Brexit" arī kavē šo vadītāju atgriešanos.

BBC min, ka darbinieku iztrūkums, ekonomikai atveroties, tiks justs arī virknē citu nozaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!