Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas tīmekļa blogošanas vietnēs pirmdien aktīvi apspriests iespējamais Sergeja Mavrodi radītās finanšu piramīdas "MMM – 2011" sabrukums. Baumas izraisījis "TKS" bankas augsta ranga vadītāja Oļega Aņisimova bloga ieraksts, kurā tas atklāj kāda finanšu piramīdas dalībnieka vēstuli, vēstīts interneta vietnē "Lenta.ru".

Vēstulē teikts, ka piramīdas augstākie vadītāji atteikušies palīdzēt "tūkstošniekiem" (piramīdas dalībnieks, kurš atbild par 1000 klientiem), kuri vairs nespēj nodrošināt jaunu ieguldītāju pieplūdumu, lai izmaksātu atlīdzību vecākiem piramīdas locekļiem. Tā rezultātā "tūkstošnieki" reģionos jau sākuši kavēt maksājumus, kas nozīmē, ka visa piramīda tuvākajā laikā varētu sabrukt.

Aņisimova ieraksts izraisījis plašas diskusijas "Facebook", "Google+", kā arī daudzos citos sociālajos tīklos un blogu vietnēs. Komentējot Aņisimova ierakstu, paši "MMM-2011" dalībnieki stāsta gan par piramīdas problēmām, gan kritizē publiskoto vēstuli.

Jau ziņots, ka "MMM-2011" ir par finanšu piramīdu uzskatīta shēma, kuras dalībnieki iegulda naudu, saņemot solījumus par milzīgu procentu peļņu. Deviņdesmitajos gados Krievijā pirmo "MMM" piramīdu radīja Sergejs Mavrodi. Pēc pirmās piramīdas sabrukšanas naudu pazaudēja 25 miljoni Krievijas iedzīvotāju. Mahinatoru notiesāja un ielika cietumā. Pirms gada Mavrodi atgriezās, lai veidotu jaunas shēmas un "MMM-2011" ir nākamais šīs personas projekts, tikai interneta vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!