Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā iestājas pilnīga ekonomikas krīze, Maskavā sasauktā preses konferencē norādījis bijušais valsts finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, kurš amatā pavadīja vairāk nekā desmit gadus.

Kā vēsta "Newsru.com", Kudrins savu apgalvojumu pamatojis, norādot, ka valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) nākamgad varētu sarukt par 4,5%. Kudrins arī uzsvēris, ka valsts IKP izmaiņas būs atkarīgas no naftas cenām, kuras Krievija tieši nevar ietekmēt.

Tāpat, kā norāda Kudrins, nākamgad inflācija būs mērāma ar divciparu skaitli, sasniedzot, iespējams, pat 15%. Savukārt importa samazinājums gaidāms aptuveni 40% apmērā, Krievijas nākamā gada ekonomiku raksturojis bijušais finanšu ministrs.

Kudrins arī norādījis, ka investori ir zaudējuši uzticību Krievijai. “Ārvalstu kapitāls ir aizplūdis. Nedomāju, ka tas tik ātri atgriezīsies,“ minējis eksministrs.

Tāpat Kudrins norādījis uz acīmredzamo sankciju un rubļa nedienu ietekmi pret Muitas savienības vienotību, pieminot, šobrīd saspringtās tirdzniecības attiecības ar Baltkrieviju. Jau vēstīts, ka pirmo reizi kopš Muitas savienības izveides uz Baltkrievijas un Krievijas robežas atjaunota robežkontrole.

Kā atrisinājumu Krievijas ekonomikas nedienām Kudrins min Ukrainas bruņotā konflikta atrisināšanu un jaunu biznesa attiecību nodibināšanu ar rietumvalstīm.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs 2011.gadā parakstīja dekrētu par vicepremjera un finanšu ministra Alekseja Kudrina atbrīvošanu no amata pēc tam, kad Kudrina atkāpšanos pieprasīja prezidents Vladimirs Putins, tādējādi reaģējot pret Kudrina izteikto kritiku valsts režīmam.

Jau vēstīts, ka Krievijas ekonomikas nedienu laikā valsti krietni kuplākā skaitā pamet arī valsts bagātākie iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!