Foto: AFP/Scanpix

Krievijā liellopu un cūkgaļas importu no Rietumu valstīm aizstās ar krokodilu gaļu no Filipīnām, atsaucoties Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestu "Rosseļhoznadzor", vēsta portāls "The Moscow Times".

"Rosseļhoznadzor" atļāvis Filipīnām eksportēt saldētu krokodilu gaļu uz Krieviju.

Jau ziņots, ka augusta sākumā Krievijas valdība, reaģējot uz Eiropas Savienības un ASV noteiktajām sankcijām pret Krieviju, noteica embargo atsevišķiem pārtikas produktiem no ES un citām rietumvalstīm, kas samazina preču eksporta potenciālu uz Krieviju un tajā pašā laikā saasina konkurenci iekšējā Eiropas tirgū.

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests arī apsver domu turpmāk importēt bifeļu gaļu no Indijas, lai gan to vairākus gadus kvalitātes dēļ bija aizliegts importēt.

Arī valdības oficiālajā laikraksts "Rusiskaja" mudina cilvēkus lietot gaļu, ko piedāvā valstis, uz kurām embargo neattiecas. Laikrakstā nesen publicēts raksts "Grilēti krokodili un nīlzirgi uz iesma", kur cildinātas dažādas gaļas, kas lielai daļai pasaules iedzīvotāju ir eksotiskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!