Ja kāds domā, ka Krievijā ir ekonomikas krīze, tad šim cilvēkam vienkārši ir pārāk īsa atmiņa, ikgadējā investīciju forumā "Krievija ielūdz!" sacījis valsts otrās lielākās finanšu institūcijas VTB bankas vadītājs Andrejs Kostins (foto labajā pusē).

Kostins uzrunā paudis pārliecību, ka Krievijā šobrīd nav identificējama ekonomikas krīze, raksta "Gazeta.ru". Viņš arī norādījis, ka, ja kāds tā tomēr uzskata, tad, visticamāk, šis cilvēks ir "pārāk jauns", vai arī ar "pārāk īsu atmiņu", lai atcerētos finanšu krīzi 1998. gadā.

"Šībrīža sankciju apstākļos mēs tiešām nejūtam nekādu ekonomikas krīzi," sacījis baņķieris.

Kokins forumā par īstu finanšu krīzi nosaucis deviņdesmitajos gados piedzīvoto valsts ekonomikas katastrofu. Tolaik Krievija devalvēja savu nacionālo valūtu, kā arī paziņoja par nespēju pildīt valsts iekšējas, kā arī starptautiskās parādsaistības.

Līdzīgu viedokli paudis valsts prezidents Vladimirs Putins, kurš, kā vēstīts, paziņojis, ka valsts ekonomika nav nonākusi krīzē un ļaunākais jau ir aiz muguras.

Viedokļi par stāvokli Krievijā gan dalās. Tā, piemēram, bijušais valsts finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, kurš amatā pavadījis vairāk nekā desmit gadus, uzskata, ka Krievijā iestājusies pilnīga ekonomikas krīze. Kudrins savu apgalvojumu pamatojis, norādot, ka valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad varētu sarukt par 4,5%.

Ziņots, ka salīdzinājumā ar laiku pirms Ukrainas krīzes vidējā mēnešalga Krievijā, to konvertējot ASV dolāros, ir sarukusi teju uz pusi - līdz 500 ASV dolāriem un inflācija sasniegusi divciparu skaitli.

Savukārt, kā prognozējuši "Bloomberg" analītiķi, Krievijas finansiāls sabrukums iestāsies, ja naftas cena sasniegs 22,5 dolārus par barelu. Šobrīd šī cena ir 49,9 dolāri par barelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!