Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Krievija otrdien pievienoja ASV tehnoloģiju lieluzņēmumu "Meta" - "Instagram" un "Facebook" mātes uzņēmumu - "teroristu un ekstrēmistu" organizāciju sarakstam, liecina Federālā Finanšu monitoringa dienesta datubāzes informācija.

Krievija marta beigās aizliedza "Facebook" un "Instagram", apsūdzot šos sociālos tīklus "ekstrēmistisku aktivitāšu veikšanā". Iepriekš Maskava bija apsūdzējusi "Meta", ka tā laikā, kad Krievijas izvērsusi pilna mēroga karu pret Ukrainu, izturas iecietīgi pret "rusofobiju".

"Meta" 10. martā paziņoja, ka ļaus publicēt tādus paziņojumus kā "nāvi krievu iebrucējiem", tomēr neļaus publicēt ticamus draudus civilistiem. Vēlāk uzņēmums norādīja, ka izmaiņas attieksies tikai uz ierakstiem, kas veikti no Ukrainas.

"Facebook" un "Instagram" Krievijā nav pieejami kopš marta, bet daudzi Krievijas iedzīvotāji izmanto VPN, lai turpinātu lietot šos sociālos medijus.

Krievijā vēl nesen īpaši populārs bija "Instagram", arī kā svarīga platforma reklāmai un tirdzniecībai.

Ar Krievijas varasiestāžu pēdējo lēmumu "Meta" iekļauta vienā sarakstā ar labējā spārna nacionālistu organizācijām, ārvalstu teroristu grupējumiem, arī "Taliban", un Krievijas opozīcijas organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!