Foto: Shutterstock

Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" atklājis, ka sankciju ietvaros atsavinātos sierus iznīcinās ar buldozeru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dienesta vadītāja vietnieks Aleksejs Aleksejenko norādījis, ka sankciju dēļ bloķētos pārtikas produktus, kas nelegāli tiek ievesti valstī, iznīcina dažādos veidos. Piemēram, gaļa tiek nosūtīta uz rūpnīcām, kur tā tiek pārstrādāta gaļas kaulu miltos, kas tiks izmantota kā dzīvnieku barība.

"Ar pienu rīkosimies tā, kā ar jebkuru citu šķidrumu, t.i., izlejot noteiktās vietās. Sierus, visticamāk, iznīcinās buldozers, pēc tam - uz izgāztuvi," viņš sacījis.

Aleksejenko uzskata, ka lielāko daļu produktu iznīcināt tomēr nevajadzēs.

Savukārt uz jautājumu par produktu nosūtīšanu uz bērnunamiem vai kā palīdzības sniegšanu Austrumukrainai viņš atzīmējis, ka tas neesot saprātīgi, jo "nav zināms, kas ir ražojis produkciju un kādus riskus tā nes".

Piektdien Krievijas valdība apstiprinājusi procedūru, kādā jāiznīcina valstī nelegāli ievestie produkti. No tiem būs jāatbrīvojas "nekavējoties" ne mazāk kā divu neieinteresēto personu klātbūtnē. Dokuments paredz procedūru ierakstīt ar foto un video, norādot datumu un laiku.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien parakstīja dekrētu par valstī kontrabandas ceļā ievesto Rietumvalstu pārtikas produktu iznīcināšanu.

Dekrētā norādīts, ka produkti, kas ievesti, apejot Krievijas noteikto embargo, tiks iznīcināti no 6.augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!