Foto: Unsplash

Privātpersonas un citas organizācijas, kuras saistītas ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, var mēģināt apiet piemērotās sankcijas ar kriptovalūtu starpniecību, raksta ārvalstu mediji.

Taču šīm sankcijām varētu būt mazāka nozīme nekā gaidīts, ņemot vērā, ka valstī ir plaši izplatīti digitālie aktīvi. Parasti sankciju apiešanai valstis izmanto fiziskus risinājumus, piemēram, Venecuēla un Ziemeļkoreja izmanto degvielas pārsūtīšanu no kuģa uz kuģi, taču digitālie līdzekļi var kļūt par visefektīvāko veidu, kā apiet sankcijas, raksta "Bloomberg".

"Ne diktatori, ne cilvēktiesību aktīvisti "Bitcoin" tīklā nesastaps nevienu cenzoru," uzsver "VanEck" digitālo aktīvu izpētes vadītājs Metjū Sigels.

ASV un sabiedroto piemērotās sankcijas uzņēmumiem un privātpersonām varētu tos būtībā atslēgt no Rietumiem. Taču miljardieri, uz kuriem sankcijas jau vērstas, potenciāli šos sodus var apiet, ja izvēlas izmantot kriptovalūtu. Digitālās valūtas var palīdzēt viņiem iegādāties preces un pakalpojumus un iegūt aktīvos ārpus Krievijas, vienlaikus izvairoties no bankām un citām institūcijām, kas ievēro sankcijas un spēj izsekot saviem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!