Foto: Reuters/Scanpix

Sarunām par finansiālās grūtībās nonākušās Krievijas lielākās privātās aviokompānijas "Transaero" pārņemšanu nonākot strupceļā, valsts premjerministrs Dmitrijs Medvedevs devis zaļo gaismu šī uzņēmuma maksātnespējas procesa sākšanai, vēsta "Gazeta.ru".

Iepriekš bija paredzēts, ka valsts lidsabiedrība "Aeroflot" pārņems 75% "Transaero" daļu, tomēr sarunas par šo darījumu izgāzušās.

Kremļa politiku atbalstošais medijs RT sarunu pārtraukšanu pamato ar to, ka "Transaero" akcionāri neesot spējuši konsolidēt nepieciešamos 75% plus vienu akciju, ko bija jānodod "Aeroflot". Tāpat grūtībās nonākušās aviokompānijas kreditori nepiekrita parādu restrukturizācijas modelim, ko piedāvāja sarunām piesaistītais konsultants "Sberbank".

Pēdējais piliens esot bijis tas, ka pretēji sākotnēji solītajam Krievijas Finanšu ministrija nav vēlējusies dot valsts galvojumu 85 miljardu rubļu (1,3 miljardu ASV dolāru) apmērā.

Pēdējās nedēļās "Transaero" nepietiek līdzekļu pat degvielas iegādei, tādēļ lidmašīnas uzpilda "Aeroflot", kas to darīt grasījās pārtraukt 30. septembrī, bet pēc valdības lūguma pārcēla termiņu līdz 2. oktobrim.

"Aeroflot" kontrolpakete pieder Krievijas valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!