Foto: AFP/Scanpix
Krievijas patērētāju aizsardzības biedrība ir iesniegusi sūdzību Krievijas Augstākajā tiesā, izrādot neapmierinātību ar prezidenta Vladimira Putina lēmumu sankciju dēļ iznīcināt aizliegtos pārtikas produktus, kas nelikumīgi tiek ievesti Krievijas teritorijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Organizācija norādījusi, ka "kvalitatīvas un drošas lauksaimniecības produkcijas un izejvielu realizēšana neatkarīgi no valsts izcelsmes nekādi nevar izveidot riskus vai apdraudējumu Krievijas ražošanas drošībai", teikts biedrības paziņojumā.

Saskaņā ar "Levada centra" aptaujas datiem, 48% Krievijas iedzīvotāju neatbalsta Krievijas varasiestāžu lēmumu iznīcināt pārtikas produktus.

Stingri negatīvi savu vērtējumu pret pārtikas produktu iznīcināšanu pauduši 15% respondentu, bet vēl 33% paziņojuši, ka viņu attieksme ir "drīzāk negatīva". 13% aptaujāto bija grūti spriest par jautājumu.

Savukārt tikai 17% respondentu Krievijas lēmumu vērtējoši "stingri pozitīvi".

Ziņots, ka pēdējās dienās iznīcināti simtiem tonnu dažādu augļu, dārzeņu, gaļas un citu produktu.

Vēstīts, ka Krievijas sankcijas pret Eiropas Savienību (ES), tostarp embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam, ir pagarinātas par gadu, 24. jūnijā paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" jau pagājušajā ceturtdienā paziņoja par desmitiem tonnu Krievijā no ES nelegāli ievestu augļu un dārzeņu iznīcināšanu.

Krievija 2014. gada augustā aizliedza ievest valstī lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Tā bija Maskavas atbilde uz ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem.

ES, ASV un citas rietumvalstis sankcijas pret Krieviju un tās amatpersonām vērsušas par Kremļa agresiju Ukrainā – Krimas aneksiju un situācijas destabilizēšanu Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!