Foto: AP/Scanpix

Krievijas valdība gatavo pretkrīzes programmu, kuras apjoms sasniegs 1,375 triljonus rubļu (18 miljardus eiro), trešdien paziņojis Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs.

"Saskaņā ar šo plānu tagad mums nepieciešami finanšu pasākumi 1,375 triljonu rubļu apmērā," tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, paziņojis Šuvalovs.

Viņš atklājis, ka daļa no naudas tiks ņemta no budžeta, kā arī rezervēm, kas pēdējo gadu laikā uzkrātas, pateicoties augstajām naftas cenām.

Krievijas ekonomikā šogad gaidāma recesija, kas galvenokārt skaidrojama ar naftas cenu samazināšanās un Rietumu noteikto sankciju negatīvo ietekmi.

Savukārt Putins izteicies, ka Krievija iepriekš bija sagaidījusi, ka starptautiskie ekonomiskie nosacījumi saglabāsies stabili, tomēr tagad Krievija ir guvusi mācību.

"Neskatoties uz starptautisko ekonomisko noteikumu ārēji šķietamo stabilitāti, tie patiesībā atrodas politisko faktoru erozijas ietekmē," paziņojis Putins.

"Mēs īstenībā esam bijuši diezgan naivi, uzskatot, ka globālās ekonomikas pamati ir nesatricināmi. Tā tik ir mācība," viņš piebildis.

Par pretkrīzes programmu Krievijā tiek diskutēts jau vairākas dienas, un laikraksta "Kommersant" rīcībā esošā informācija liecina, ka tā ietver vairāk nekā 100 dažādus punktus, kas paredzēti izaugsmes veicināšanai, ekonomikas diversifikācijai, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!