Foto: AP/Scanpix

Krima kļūs par jauno Silīcija ieleju, 2015.gada martā prognozēja viena no ietekmīgākajām sievietēm Krievijā - Federācijas padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko. Projekta realizācijas darba grupa nedēļas nogalē paziņojusi, ka Krimas "Silīcija ieleja" varētu uzsākt savu darbību 2020.gadā, vēsta aģentūra "Itar – Tass".

Jau ziņots, ka Krimā plānots atklāt apjomīgu jauno tehnoloģiju projektu inkubatoru, kas nākotnē palīdzēs pussalai kļūt par jauno globālā mēroga Silīcija ieleju.

Krietni detalizētāks ieceres izklāsts ticis prezentēts sestdien Jaltā notikušajā tehnoloģiju ekonomikas forumā. Darba grupa, kas strādā projekta "Digitālā Krimas ieleja" ietvaros, Jaltā noradījusi, ka ieleja varētu savu darbību uzsākt 2020.gadā.

Uzņēmumi, kas jaunajā veidojumā attīstīs augstās tehnoloģijas, piecu gadu laikā sasniegs aptuveni viena miljarda ASV dolāru apgrozījumu, prognozējis projekta pārstāvis Jevgēņijs Babajins.

Piecu gadu laikā tiks radītas arī 17 000 jaunas tehnoloģiju nozares darba vietas, forumā solījis Babajins.

Kā apliecinājumu projekta vērienīgumam Babajins pieminējis sadarbības partnerus, kas jau piekrituši līdzdarboties Krimas "Silīcija ielejas" izveidē – "Rostech", "Rostelecom" un "Glonass".

Silīcija ieleja ir ASV "tehnoloģiju Meka", kurā koncentrētā skaitā atrodas valsts spēcīgākie jauno tehnoloģiju un komunikācijas uzņēmumi, piemēram, "Google" un "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!