Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Paredzams, ka simtiem investoru iesaistīsies tiesvedībās pret kriptovalūtu biržu "Binance", pieprasot atlīdzināt zaudējumus, kas radušies ievērojama pārtraukuma laikā, raksta "CNBC".

"Binance" paziņojusi, ka tai nav oficiālas galvenās mītnes, kas būtiski sarežģījusi investoriem ceļu uz tiesu, jo nav skaidrs, kurā tiesā vērsties.

Situācija, kuras dēļ izcēlušies platformas un investoru konflikti notikusi 19. maijā. Piemēram, Kanādas kriptovalūtu brokeris Favazs Ahmends, secinot, ka "Ethereum" cena sāk krist, sapratis, ka ir laiks no tās atbrīvoties. Diemžēl tas nav bijis iespējams, jo "Binance" darbība uz aptuveni stundu tehnisku iemeslu dēļ bijusi pārtraukta. Todien "Bitcoin" un "Ethereum" cena piedzīvoja smagāko kritumu kopš 2020. gada marta, un kopējā kriptovalūtu tirgus vērtība nogāzās par aptuveni vienu triljonu dolāru. Ahmeda zaudējumi sasniedza 6 miljonus dolāru.

"Binance" komanda, pēc viņa teiktā, piedāvājusi viņam ārkārtīgi zemu kompensāciju.

Taču viņš ir tikai viens no simtiem investoru, kuri cietuši zaudējumus šī pārtraukuma dēļ un kuri plāno vērsties tiesā.

"Binance" pārstāvji minējuši, ka nekomentē likumdošanas lietas. Kompānijas pārstāvis gan piebildis, ka uzņēmuma politika ir godīga, un kompānija piedāvā kompensāciju lietotājiem, kuri cietuši zaudējumus dēļ tā, ka uz laiku nedarbojusies sistēma.

"Binance" jau vairākas reizes pēdējo gadu laikā piedzīvojusi darbības pārtraukumu brīžos, kad virtuālo valūtu tirgū ir paaugstināts svārstīgums, un tas var dārgi maksāt investoriem, īpaši brīžos, kad cenas sarūk, raksta "CNBC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!